Ingrediënten:
- 2 eieren
- 100 g basterdsuiker
- klein beetje citroensap.
- 1 tl vanille aroma/vanillesuiker
- 100 gr bloem
- 3/4 tl bakpoeder
- 100 g gesmolten boter
Mix de eieren samen met het suiker met een garde (of garde opzetstuk) schuimig.
Pers de citroen en voeg het sap, al rustig mixend, toe aan het schuimige eiermengsel.
Voeg het bloem, het bakpoeder en de gesmolten, maar afgekoelde, boter toe en mix nogmaals rustig door.
Laat het beslag 20 minuten staan alvorens je het deeg gaat verdelen over de bakplaat.
Schep met een lepel, of gebruik een spuitzak, het beslag in de vormpjes.
Bak de madeleines af in 8-10 minuten. Het midden van het cakeje moet omhoog zijn gekomen en volledig gaar zijn.
Het eindresultaat!

Ziet er goed uit! Lijkt me leuk om een keer te maken!
BeantwoordenVerwijderen