vrijdag 14 februari 2014

Marsepeintaart!


  

Marsepeintaart superleuk om te maken en helemaal niet moeilijk. Iedereen kan het jij ook! Je kan ze in elk thema maken zoals jij dat mooi vind. Ik maakte deze marsepeintaart met behulp van 1 mal (die mal heb ik gebruikt voor het baby'tje.) Maar de roosjes, de blaadjes onder de baby en de hertenkop+gewei heb ik zelf gemaakt. En dat ga ik jullie ook leren! En het recept kunnen jullie ook hieronder vinden. Veel plezier!! Heb je nog vragen laat een reactie achter of mail naar justbakewithlove@gmail.com

Recept Biscuitdeeg:

springvorm: 22-24 cm

-4 eieren
-125 gram basterdsuiker
-125 gram bloem
-1/2 theelepel bakpoeder

Breek de eieren in een kom. Plaats de kom in een warmwaterbad. Klop de eieren met een klopper en voeg er stilaan de suiker bij. Klop voort tot met het deeg tekeningen kunnen gemaakt worden aan de oppervlakte. Neem de kom uit het warmwaterbad en klop nog 5 minuten. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer ze voorzichtig door het deeg met een houten lepel. Breng het deeg in een ingevette springvorm. Giet het deeg erin en laat ongeveer 40 minuten bakken in een matig warme oven op 180 graden

 Marsepeinen roosjes:

Hieronder zie je in het fimpje hoe de roosjes worden gemaakt.




 Marsepeinen blaadjes:

Je rolt een blok groen marsepein uit tot een dunne laag. Je pakt een mesje en snijdt er de vorm van blaadjes uit. Dan maak je in het midden van het blaadje een niet de diepe snee maar wel zodat je het goed ziet (het blaadje moet wel heel blijven). Dan trek je kleine streepjes vanuit de streep in het midden naar de zijkant en klaar zijn je blaadjes.

Marspeinen hertekop+gewei:

Rol bruin marsepein uit tot een dunne laag. Snij dunne repen uit het marsepein en plak ze op de taart vast zoals jij het mooi vind. Het marsepein kan je vastplakken met water.

Veel plezier ermee!
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten