zaterdag 8 februari 2014

Schuimpjes

Schuimpjes waarom zou je ze in de winkel kopen als je ze ook zelf kan maken? Dan heb je twee keer plezier bij het maken en bij het opeten. En je kan ze precies zo maken als jij dat mooi vind. Wat wil je nog meer? Ga gelijk aan de slag met deze heerlijke schuimpjes! Als je gewone schuimpjes te saai vind doe je er kleurstof doorheen en dan zijn ze gelijk veel vrolijker! Ik heb zelf oranje-roze schuimpjes gemaakt. Bij ons vielen ze erg in smaak ze waren super snel op :).
Heb je nog vragen? Laat een reactie achter of mail naar: justbakewithlove@gmail.com



Recept:

Ingrediënten:
-2 eiwitten
-25 g basterdsuiker
-75 kristalsuiker
-1 zakje vanillesuiker

Bedek de beboterde bakplaat  met vetvrij papier en bestrijk dit papier ook dun met boter. Doe de eiwitten in een schone kom en gebruik schone gardes in de mixer. Meng de kristal-, basterd- en vanillesuiker door elkaar. Klop de eiwitten half stijf en klop dan, bij gedeelten, de suiker er door. Klop zolang, tot de kristalsuiker opgelost en het eiwit stijf is. Vul een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit ronde of langwerpige schuimpjes op de bakplaat.  Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven van 125 graden C. Dit gebak wordt bij een lage temperatuur eigenlijk gedroogd. Haal de schuimpjes, als ze na 1,5 á 2 uur bakken klaar zijn, voorzichtig van de bakplaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten