dinsdag 11 februari 2014

Valentijn!!



Valentijn komt er weer aan. Daarom weer een paar heerlijke recepten waarmee je iedereen kan verrassen. Omdat ik het zelf een beetje te druk had en dus zelf nog niks voor valentijn gebakken heb, heb ik een paar recepten voor valentijn voor jullie opgezocht. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Heb je nog vragen. Mail naar justbakewithlove@gmail.com of laat een reactie achter.

Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen

 100 g Maria biscuits
50 g gesmolten boter
frambozenconfiture of halvajam (+/- 4 el)
300 ml verse slagroom
250 g volle kwark
300 g witte chocolade
100 g diepvriesframbozen


Verkruimel de biscuitjes. De makkelijkste manier om dit te doen is om ze in een schone en droge theedoek te leggen, deze dicht te vouwen en er met een deegroller op te slaan. Herhaal dit totdat je fijne kruimels hebt.Roer de gesmolten boter door de kruimels verdeel ze over de bodem van je bakvorm. Zorg dat het mengsel egaal verdeeld is en druk de kruimels goed aan. Zet de vorm 20 minuten in de koelkast of totdat de vorm niet meer meegeeft aan de onderkant.
Klop de slagroom op totdat deze stijf is.Ondertussen verwarm je de chocolade au-bain marie of in de magnetron. Als je kiest voor de magnetron, wees er dan zeker van dat je elke minuut de chocolade doorroert met een metalen lepel. Chocolade kan namelijk snel verbranden.Meng nu kort de chocolade en de kwark door de slagroom heen. Zorg dat het mengsel helemaal egaal is, maar ‘overmix’ het niet, want dan sla je alle lucht er weer uit.Haal de bakvorm uit de koelkast en smeer over de laag koekbodem een dunne laag jam. Probeer dit zo snel mogelijk te doen, zonder te veel aan de bodem te zitten. Verdeel het witte chocolademengsel over de laag frambozenjam en strijk de bovenkant voorzichtig glad.Strooi de frambozen over de bovenkant heen.Zet de bakvorm 1,5 à 2 uur in de vriezer en klaar is je ultieme Valentijnstaart.

Valentijnscakejes met chocolade

  • 125 gr boter
  • 1 reep (100 g) pure chocolade van goede kwaliteit
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 theelepels witte bloem


De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. 4 ramekins met boter invetten en met bloem bestrooien.Au bain-marie boter en chocolade verhitten tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is.Met een staafmixer eieren, eierdooiers en suiker tot een lichtgekleurde, dikke massa mengen.Terwijl u klopt langzaam de chocolademix erbij schenken en vervolgens met een paar slagen de bloem grof met de ingrediënten vermengen.Het beslag over de ramekin verdelen en 6-7 minuten bakken. De cakejes blijven in het midden vrij zacht. De ramekins omgekeerd op een presenteerschaal leggen, 15 seconden laten staan en vervolgens de cakejes uit de ramekin halen. Strooi er nog wat sprinkels overheen. Dan direct serveren, eventueel met verse room.

Valentijnstaart met witte chocolade en
frambozen kwam van myfoodblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten