woensdag 5 februari 2014

Tweekleurenkoekjes


 













Deze tweekleurenkoekjes zijn lekker luchtig en makkelijk om te eten. Het was eigenlijk de bedoeling dat het cakejes zouden worden maar omdat ik het deeg gehalveerd had werden het koekjes. In het recept geef ik je het beslag voor de koekjes dus als je cake wilt maken moet je het beslag even verdubbelen. Als je deze kleuren niet zo leuk vind kan je ze natuurlijk ook gewoon in 1 kleur maken of kleurstof gebruiken. (het beertje heeft maar 3 pootjes omdat onze hond de andere snel opat )



Recept: Tweekleurenkoekjes (8-10 stuks)

Ingrediënten:


-75 g boter of margarine

-75 g suiker
-half pakje vanillesuiker
-1 g zout
-1,5 ei
-75 g bloem
-8 cupcake vormpjes.

Roer de boter met de suiker, vanillesuiker en zout schuimig en zacht. 
Roer de eieren er een voor een doorheen.
Doe het volgende ei er pas doorheen als het andere ei volledig is opgenomen.
Roer dan de gezeefde bloem bij gedeelten door het deeg. 
Verdeel het deeg in twee delen.
Doe bij het ene deel 1 theelepel cacao roer dit goed door. Het andere deel laat je gewoon zoals het is.
Doe afgewisseld bruin en wit deeg in de vormpjes. 
Maak er met een vork of saté prikker mooie figuren in.
Verwarm de oven voor op 150 graden en bak ze in 20-3- min goudbruin.
Laat de koekjes eerst afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Eetsmakelijk!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten