woensdag 5 maart 2014

I want to bake this!


Hieronder laat ik 1 van de dingen zien die ik in elk geval nog een keer wil bakken. Ik ga proberen om regelmatig zo'n recept: 'I want to bake this' erop te zetten. Als je suggesties of vragen hebt mail naar justbakewitthlove@gmail.com of laat een reactie achter

Deze chocoladerol met aardbeien die je hierboven ziet staat ook op mijn verlangenlijstje. Niet specifiek deze maar in elk geval een biscuitrol. Daarom hier het recept:

Ingrediënten: 
-6 eieren 
-200g witte basterdsuiker
-4 zakjes vanillesuiker
-50 g cacaopoeder  
-1 bak aardbeien (500 g)
-2 bekers slagroom (a 250 ml)
-2 tabletten chocolade puur (a 100 g)
-poedersuiker om te bestrooien


Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren in twee kommen. Voeg de basterdsuiker en 2 zakjes vanillesuiker toe aan de eidooiers. Klop het mengsel met een handmixer lichtgeel en luchtig. Zeef de cacao boven de eidooiers en spatel dat er voorzichtig door. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel dat door de eidooiers. Verdeel het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid gelijkmatig uit. Bak 20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukjes, houd 8 aardbeien achter voor garnering. Klop de slagroom stijf met de rest van de vanillesuiker. Neem de bakplaat uit de oven en laat de cake 15 min. afkoelen. Keer om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder voorzichtig het bakpapier van de cake. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocoladestukjes smelten (au bain-marie). Laat geen water bij de chocolade komen, want dan gaat deze schiften. Bestrijk de cake met de gesmolten chocolade en laat een beetje stollen. Bestrijk de cake met 2/3 deel van de slagroom en verdeel de stukjes aardbei erover. Rol in de lengte op, bestrooi met poedersuiker, maak toefjes met de rest van de slagroom met een slagroomspuit en garneer met de achtergehouden aardbeien.                                                        

Bron       






Geen opmerkingen:

Een reactie posten