Bron
Marsepein en fondant waarom zou je het in de winkel kopen als je het ook zelf kunt maken. Hieronder laat ik jullie twee recepten zien waarmee je je eigen fonfant en marsepein kan maken. Veel plezier!
Marsepein:
Ingrediënten
250 g poedersuiker
250 g amandelpoeder (fijngemalen amandelen)
2 eiwitten
1 tl citroensap
Bereiding:Stap
1 – Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot er een glad mengsel
ontstaat. Stap 2 – Laat het vervolgens minimaal één dag in de koelkast
opstijven.
Tip: Wil jij kleurrijke figuurtjes maken? Voeg dan eetbare kleurstof aan het mengsel toeBron
Fondant (750 g):
Ingrediënten ( +/- 750 gram)1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjesplastic zak en wegwerpandschoentjes
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Ingrediënten:
-1 zak witte marsmallows (300g)
-2 eetlepels water
-500 g poedersuiker
-kleursotfjes
-plastic zak, wegwerphandschoentjes
Bereiding:
Doe de witte marsmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 min op 800 watt in de magnetron. Roer daarna door totdat de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel. Kneed het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe totdat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog word en te snel gaat scheuren.
Als je de fondant niet gelijk gaat gebruiken verpak hem in plastic huishoudfolie en doe er een plastic zak omheen.
Om ze een kleurtje te geen kneed je een paar druppels voedingskleurstof er door heen.
eg
nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een
ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot
de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het
deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg
niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te
kneden is zonder dat het gaat scheuren. - See more at:
http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Doe
de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom
ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door,
tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met
een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen
tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt
het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het
deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en
makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic
huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een
plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en
kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je
kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof
op de fondant aan brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed
tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.
Als
de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in
de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de
fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de
fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Doe
de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom
ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door,
tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met
een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen
tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt
het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het
deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en
makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic
huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een
plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en
kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je
kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof
op de fondant aan brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed
tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.
Als
de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in
de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de
fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de
fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Ingrediënten ( +/- 750 gram)1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjesplastic zak en wegwerpandschoentjes
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Ingrediënten ( +/- 750 gram)1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjesplastic zak en wegwerpandschoentjes
Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de
kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed
door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met
een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen
tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt
het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het
deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en
makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic
huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:Doe de witte fondant in een
plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en
kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je
kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof
op de fondant aan brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed
tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.
Als
de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in
de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de
fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de
fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Ingrediënten ( +/- 750 gram)1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjesplastic zak en wegwerpandschoentjes
Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de
kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed
door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met
een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen
tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt
het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het
deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en
makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic
huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:Doe de witte fondant in een
plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en
kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je
kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof
op de fondant aan brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed
tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.
Als
de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in
de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de
fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de
fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Ingrediënten ( +/- 750 gram)1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjesplastic zak en wegwerpandschoentjes
Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de
kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed
door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met
een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen
tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt
het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het
deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en
makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic
huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:Doe de witte fondant in een
plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en
kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je
kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof
op de fondant aan brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed
tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.
Als
de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in
de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de
fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de
fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Ingrediënten ( +/- 750 gram)1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjesplastic zak en wegwerpandschoentjes
Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de
kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed
door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met
een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen
tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt
het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het
deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en
makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic
huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:Doe de witte fondant in een
plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en
kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je
kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof
op de fondant aan brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed
tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.
Als
de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in
de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de
fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de
fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpufasjl
Ingrediënten ( +/- 750 gram)1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjesplastic zak en wegwerpandschoentjes
Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de
kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed
door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met
een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen
tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt
het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het
deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en
makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic
huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:Doe de witte fondant in een
plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en
kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je
kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof
op de fondant aan brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed
tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.
Als
de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in
de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de
fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de
fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Ingrediënten ( +/- 750 gram)1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjesplastic zak en wegwerpandschoentjes
Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de
kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed
door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met
een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen
tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt
het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het
deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en
makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic
huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:Doe de witte fondant in een
plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en
kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je
kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof
op de fondant aan brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed
tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.
Als
de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in
de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de
fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de
fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Geen opmerkingen:
Een reactie posten