zaterdag 15 maart 2014

Zelf marsepein en fondant maken

                               Bron
Marsepein en fondant waarom zou je het in de winkel kopen als je het ook zelf kunt maken. Hieronder laat ik jullie twee recepten zien waarmee je je eigen fonfant en marsepein kan maken. Veel plezier!

Marsepein:
Ingrediënten
250 g poedersuiker
250 g amandelpoeder (fijngemalen amandelen)
2 eiwitten
1 tl citroensap
Bereiding:Stap 1 – Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot er een glad mengsel ontstaat. Stap 2 – Laat het vervolgens minimaal één dag in de koelkast opstijven.
Tip: Wil jij kleurrijke figuurtjes maken? Voeg dan eetbare kleurstof aan het mengsel toeBron 

Fondant (750 g):


Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Ingrediënten:
-1 zak witte marsmallows (300g)
-2 eetlepels water
-500 g poedersuiker
-kleursotfjes
-plastic zak, wegwerphandschoentjes

Bereiding:
Doe de witte marsmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 min op 800 watt in de magnetron. Roer daarna door totdat de massa glad is geworden.

Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel. Kneed het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe totdat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog word en te snel gaat scheuren. 

Als je de fondant niet gelijk gaat gebruiken verpak hem in plastic huishoudfolie en doe er een plastic zak omheen.

Om ze een kleurtje te geen kneed je een paar druppels voedingskleurstof er door heen.
 
eg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
 
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf


Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf



Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes

Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf


Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes

Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf


Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes

Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf


Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes

Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpufasjl


Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes

Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf


Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes

Methode
Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.
Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/02/marshmallow-fondant#sthash.G6OYD6TP.dpuf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten