dinsdag 11 maart 2014

Madeleines

Omdat ik zaterdag die madeleine bakvorm had gekocht moest ik hem toch echt wel uitproberen. De madeleine is een kleine schelpvormige cakeEr waren heel veel soorten recepten voor madeleines maar ik koos deze van cakejevaneigendeeg.nl  Maar heb hem wel aangepast zoals hij mij lekker leek. Wil jij ook madeleines maken maar heb je geen bakvorm? Koop er dan 1 hier.


Madeleines (12-18 stuks)
Ingrediënten:
  • 2  eieren
  • 100 g basterdsuiker
  • klein beetje citroensap.
  • 1 tl vanille aroma/vanillesuiker
  • 100 gr bloem
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 100 g gesmolten boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celcius en vet de madeleines bakplaat goed in. Bestuif met wat bloem en klop het overtollige bloem uit de vorm.
Mix de eieren samen met het suiker met een garde (of garde opzetstuk) schuimig.
Pers de citroen en voeg het sap, al rustig mixend, toe aan het schuimige eiermengsel.
Voeg het bloem, het bakpoeder en de gesmolten, maar afgekoelde, boter toe en mix nogmaals rustig door.
Laat het beslag 20 minuten staan alvorens je het deeg gaat verdelen over de bakplaat.
Schep met een lepel, of gebruik een spuitzak, het beslag in de vormpjes.
Bak de madeleines af in 8-10 minuten. Het midden van het cakeje moet omhoog zijn gekomen en volledig gaar zijn.

Het eindresultaat!
 Veel plezier met bakken!


1 opmerking: