Deze stroopwafeltaart
maakte ik voor een verjaardag. Hij viel erg in smaak bij de gasten en was dus
aan het eind van de avond ook helemaal op.
En nog een voordeel je
hebt er geen oven voor nodig. Dus bedenk snel een smoes zodat je deze
fantastische stroopwafeltaart kan maken.
Recept:
Banketbakkersroom:(ik maakte hem een dag van te voren
want dan is hij steviger).
-350 ml melk
-65 gram suiker
-16 gram vanillesuiker
-35 gram bloem
-3 eidooiers
Taart:
-6 grote stroopwafels
-17 mini
stroopwafels
-40 gram boter
-500 ml slagroom
-1 portie banketbakkersroom
-karamelsaus (bijvoorbeeld fles dr. oetker)
Bereiding banketbakkersroom:
In een kom roer je de bloem met de eidooiers tot een papje. Voeg eventueel
een eetlepel melk toe om het tot een mooi papje te maken. Breng de melk aan de
kook en voeg dit beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft
roeren.
Doe het mengsel terug in de pan en breng het aan de kook terwijl je blijft
roeren. Laat het mengsel drie minuten zachtjes doorkoken voordat je de suiker
toevoegt. Blijf roeren tot al het suiker is opgenomen. Zie je op dit punt toch
nog veel klontjes in je room? Haal deze dan door een zeef voordat je verder
gaat.
Giet de room op een schaal en dek deze af met plastic folie. Laat in de
koelkast afkoelen voordat je het gaat gebruiken.
Bereiding taart:
Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Snij van de kleine
stroopwafeltjes een kwart af. Zet de grote stukjes rondom tegen de rand van de
springvorm. Doe de kleine stukjes in een keukenmachine en voeg hier de 6 grote,
in stukjes gesneden, stroopwafels aan toe. Vermaal de koeken tot fijne
kruimels.
Smelt de boter en voeg de kruimels hier aan toe, roer goed door en stort in
de springvorm. Verdeel over de bodem en druk goed aan, ook naar de randen zodat
de stroopwafeltjes vast zitten. Het lijkt alsof je teveel boter hebt gebruikt
voor de bodem. Dit is niet zo, dat komt door de karamel die ook gaat smelten
door de warme boter. Zet de vorm in de koelkast totdat deze stevig is.
Wanneer de room en taartbodem volledig zijn afgekoeld haal je beide uit de
koelkast. Schep 5 volle eetlepels banketbakkersroom in de vorm en verdeel dit
over de bodem, zet dan terug in de koelkast.
Klop de slagroom stijf in een kom. Vul vast een spuitzak met stervormig
spuitmondje (Wilton 1M) met slagroom en leg deze nog even in de koelkast. De
banketbakkersroom en slagroom die nu overblijft roer je door elkaar, nu heb je
Zwitserse room. Schep de room in de vorm en verdeel gelijkmatig in de vorm. De
verhouding die ik altijd gebruik voor de zwitserse room is 1:1, gelijke delen
dus. Als je hier iets van af wijkt maakt dit niet uit, maar probeer het in
grote lijnen wel aan te houden.
Zorg dat de karamelsaus op kamertemperatuur is. Giet deze over de
room, genoeg voor een dun laagje saus. Verdeel gelijkmatig met de bolle kant
van een lepel. Met de slagroom spuit je rondom kleine toefjes. Laat de taart in
de koelkast staan tot je deze gaat serveren.
Veel plezier ermee!
Dit recept is afkomstig van laura's bakery
Geen opmerkingen:
Een reactie posten